Ik ben Nicole Mannens, al heel wat jaren getrouwd en moeder van een inmiddels volwassen hoogbegaafde en hooggevoelige zoon. Maar dat had ook zomaar anders kunnen lopen. Mijn man en ik zijn een tijdje uit elkaar geweest toen onze zoon 6 jaar oud was. Ik heb van dichtbij meegemaakt wat er allemaal met je kind gebeurt als zijn leven opeens op z’n kop staat. Hoe beter mijn man en ik met de situatie konden omgaan, hoe beter het met onze zoon ging. Inmiddels werk ik alweer meer dan 5 jaar met kinderen van gescheiden ouders.

In mijn praktijk als kinder- en gezinscoach zie ik steeds weer kinderen, die moeite hebben met de scheiding van hun ouders. Die geen woorden hebben voor hun gevoelens, die niet weten hoe ze die gevoelens ├╝berhaupt moeten laten zijn en die vooral proberen om het zo goed mogelijk te doen voor hun ouders. Waarbij het goed doen voor papa er anders uitziet dan het goed doen voor moeder. Ouders zien soms letterlijk een ander kind. Ze laten vaak niet zien wat zij echt van binnen voelen, maar laten zien wat papa of mama willen dat ik laat zien.

Maar ik zie ook de ouders, die worstelen met de situatie en hun nieuwe rol. Die het moeilijk vinden om de andere ouder in zijn ouderrol te laten. Die het niet eens zijn met wat die andere ouder allemaal doet. Die zelf allerlei gevoelens ervaren waar ze geen weg mee weten.

Speciaal voor deze kinderen en deze ouders heb ik Hulpbijscheiding.nu opgezet.